06 - 14 98 94 68 info@appoldro-boxingcup.nl

APPOLDRO BOXING CUP 

Het goede doel

STRIJDEN VOOR HET GOEDE DOEL

  Met boksen empoweren wij jongeren

In de afgelopen tien jaar tijd is duidelijk geworden hoe eenvoudig het is om een kind te empoweren. Lees: eenvoudig. Dat betekent niet makkelijk. Eduard van Uffelen, organisator  van de Appoldro Business Boxing Club en eigenaar van CObra Boxing, heeft de ambitie om zijn ervaringen als vrijwilliger en bestuurslid bij Bikers Against Child Abuse ® te gebruiken binnen Stichting Boxing Crew i.o.  In tien jaar tijd is hij 24/7 voor de kinderen binnen de B.A.C.A. ® familie bereikbaar geweest en, indien nodig, fysiek ter plaatse. Die onvoorwaardelijke vriendschap en kracht heeft kinderen enorm empowered. Dit principe zetten we voort met Boxing Crew. Door er te zijn, door te luisteren, door ze op te nemen in de familie, vriendschap te bieden. Onvoorwaardelijk. Een sterke familie met vrienden die loyaal, integer, respectvol en eerlijk zijn.

Daarom moet er een boksschool komen die ook overdag en ’s avonds open is, zelfs ’s nachts wanneer nodig. Waar we samen richting geven aan het leven van jongeren die wat extra ruggensteun nodig hebben. Die we in hun kracht zetten. En waarbij de juiste vrijwilligers aan de lat staan om dat ook waar te maken. 

Met  sport veerkrachtiger, als team beter

Niets doen is geen optie wanneer je weet dat je nodig bent. Wanneer je iets positiefs kunt betekenen in het leven van een ander, wanneer besluit je dat dan te gaan doen? Nadat je jouw favoriete serie hebt afgekeken? Of morgen, want vandaag is het een mooie dag om de auto te wassen? Nee, niets doen is geen optie, maar een keuze. Wij kiezen ervoor om een sportfamilie te vormen die op hun beurt de filosofie uit dragen:

Niets doen is geen optie.

Nu doen de juiste keuze.

Goed doen een beslissing.

STICHTING ZWERFJONGEREN APELDOORN

Bewegen van jongeren

Marco Betman is een boksliefhebber, oud-wedstrijdbokser bij ABCC Apeldoorn, en oprichter van Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn.

Met deze stichting bereikt men zo’n 120 jongeren in Apeldoorn. Vaak jongeren die uit complexe situaties komen en die te maken hebben gehad met een zeer onveilige thuissituatie. Denk aan mishandeling, seksueel misbruik of ouders die niet voor hun kinderen kunnen zorgen omdat ze verslaafd zijn of psychische problemen hebben.

Marco Betman: “Vaak worden deze jongeren uit huis geplaatst, waarna ze in internaten terechtkomen. Op hun 18e willen ze niks meer weten van de hulpverlening. Sommigen van deze jongeren redden het zelf niet en komen op straat terecht. Mijn taak is om ze op te zoeken en hun vertrouwen te krijgen. Om ze van daaruit weer te helpen met wat ze nodig hebben. Om ze echt te kunnen aanspreken is het belangrijk niet je eigen waarden en normen op te leggen, maar met ze mee te bewegen. Als je geen onderdak of eten hebt zit je niet te wachten op een hulpverlener die een gesprek met je wil aangaan over hoe het nu allemaal zo is gekomen. Dan haken ze af.”

Het motto van Marco Betman is doorgaan waar anderen stoppen. En daarom een goed doel waar een deel van de opbrengst heen zal gaan.

https://stichtingzwerfjongerenapeldoorn.nl/

WORDT SPONSOR EN HELP MEE!

Help mee om met projecten op te zetten voor scholen en instanties en zorgvragen waarbij sport en de eerlijkheid, respect, loyaliteit, integriteit en saamhorigheid bij het boksen in het bijzonder een rol kunnen spelen in de veerkracht van kinderen en jongeren.

Wij communiceren op verschillende manieren uw betrokkenheid bij dit evenement en haar doelstelling. Zullen we een afspraak maken voor het doornemen van uw ideeën en onze mogelijkheden?

Lid worden van de Apoldro Business Boxing Club?

Nog geen ambitie om mee te doen met een bokswedstrijd maar wel zin om met andere ondernemers te trainen? Met daarna nog even wat tijd om na te praten? Dat kan, CObra Boxing verzorgt groepslessen en persoonlijke lessen op maat Beleef veel plezier met de goed onderbouwde lessen.