0031-(0)6-14989468 info@appoldro-boxingcup.nl

APPOLDRO BOXING CUP 

Het goede doel

STRIJDEN VOOR HET GOEDE DOEL

Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn

Marco Betman is een boksliefhebber, oud-wedstrijdbokser bij ABCC Apeldoorn, en oprichter van Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn.

Met deze stichting bereikt men zo’n 120 jongeren in Apeldoorn. Vaak jongeren die uit complexe situaties komen en die te maken hebben gehad met een zeer onveilige thuissituatie. Denk aan mishandeling, seksueel misbruik of ouders die niet voor hun kinderen kunnen zorgen omdat ze verslaafd zijn of psychische problemen hebben.

Marco Betman: “Vaak worden deze jongeren uit huis geplaatst, waarna ze in internaten terechtkomen. Op hun 18e willen ze niks meer weten van de hulpverlening. Sommigen van deze jongeren redden het zelf niet en komen op straat terecht. Mijn taak is om ze op te zoeken en hun vertrouwen te krijgen. Om ze van daaruit weer te helpen met wat ze nodig hebben. Om ze echt te kunnen aanspreken is het belangrijk niet je eigen waarden en normen op te leggen, maar met ze mee te bewegen. Als je geen onderdak of eten hebt zit je niet te wachten op een hulpverlener die een gesprek met je wil aangaan over hoe het nu allemaal zo is gekomen. Dan haken ze af.”

Het motto van Marco Betman is doorgaan waar anderen stoppen. En daarom een goed doel waar een deel van de opbrengst heen zal gaan.

https://stichtingzwerfjongerenapeldoorn.nl/

WORDT SPONSOR EN HELP MEE!

Wij communiceren op verschillende manieren uw betrokkenheid bij dit evenement en haar doelstelling. Zullen we een afspraak maken voor het doornemen van uw ideeën en onze mogelijkheden?